Welkom op de website van onze diëtistenpraktijk!


Mijn naam is Lieke van Soest en sinds februari 2014 eigenaresse van diëtistenpraktijk Lieke van Soest, gevestigd te ‘s- Heerenberg, Varsseveld en Doetinchem.

_DSC0002[1]Begin 2011 heb ik de vierjarige opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn stages heb ik gevolgd in het ziekenhuis en daarna nog bij een vrijgevestigde diëtist. Hierdoor ben ik breed opgeleid en heb ik veel ervaring op gedaan met diverse ziektebeelden. Hiervoor heb ik de opleiding tot apothekersassistente gevolgd en afgerond aan het ROC RijnIJssel te Arnhem.  Als bijbaan heb ik tien jaar lang bij een groente- en fruitspeciaalzaak gewerkt in Varsseveld, hierdoor heb ik veel kennis van de vele soorten groenten en fruit die er zijn.

Mijn interesse voor voeding is al begonnen toen ik als 14-jarige begon bij de groente- en fruit speciaalzaak; dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Tijdens mijn opleiding tot apothekersassistente werd mijn interesse gewekt voor de relatie tussen gezondheid, medicijnen en voeding.  Hier wilde ik graag meer van weten, dus ben ik met de opleiding tot diëtist begonnen.

Na de studie ben ik gaan werken als apothekersassistente en diëtist. Ik heb ervaring met onder andere over- en ondergewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, kindervoeding  en COPD. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, voor meer informatie kun je contact opnemen. Het werken met cliënten is uitdagend, afwisselend, leerzaam en geeft vaak veel voldoening.

Op dit moment woon ik in Nijmegen waar ik na mijn studie ben blijven wonen, mijn roots liggen echter in de Achterhoek. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, lezen, zwemmen, wielrennen, wandelen en leuke activiteiten ondernemen met vrienden en vriendinnen.

Door onze passie voor koken en voeding, zie je op de website ook regelmatig nieuwe heerlijke en verantwoorde recepten! 

Emotie-eten de baas specialist

Tijdens mijn opleiding als diëtist vond ik gedrag al erg interessant, waarom doen we zoals we doen   als mens en wat ligt hieraan ten grondslag. Samen met de cliënt kijken naar de dieperliggende patronen van het eetgedrag vind ik waardevolle toevoeging aan mijn werk, zodat de cliënt inzichtelijk krijgt wat de triggers zijn om meer te gaan eten. Het is fijn om te werken vanuit een open houding, kijkend naar het geheel van de mens, zonder dat beruchte ‘wijzende vingertje van de diëtist’.

In 2020 ben ik begonnen met de specialisatie tot Emotie-eten de baas specialist, voor de verrijking van mijn kennis en ervaring, sinds 2022 ben ik ook onderdeel van het team ‘Emotie-eten de baas specialisten’!.
Een zeer waardevolle post-Hbo die mij veel heeft gebracht, zoals praktische handvaten die ik heb kunnen toepassen in mijn praktijk.

Gewichtsreductie op korte termijn is vaak haalbaar, maar het volhouden op lange termijn blijkt voor vele een uitdaging door bv tegenslagen/stress of emotionele gebeurtenissen. Vanuit deze begeleiding werken we samen naar inzicht, bewustwording en hierdoor gedragsbehoud op lange termijn. Je gaat weer ervaren om te genieten van eten zonder schuldgevoel, het doorbreken van de vicieuze cirkel en je leert bewuste keuzes maken door dichterbij jezelf te blijven staan.

 Zie ik jou bij mij op de praktijk? Neem contact met me op voor afspraak.

Voeding, het blijft een veel besproken onderwerp!

Maaike Lentjes

In 2018 ben ik afgestuurd als diëtist in Nijmegen. Daarvoor heb ik een MBO opleiding tot dierenartsassistente afgerond. Hoewel ik gek ben op dieren was dit het toch niet voor mij. De opleiding tot diëtist ben ik gaan volgen omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in het menselijk lichaam en welke invloed voeding hierop heeft.

Eind 2018 ben ik bij Lieke in de praktijk komen werken. Tot op heden doe ik dit nog steeds mFoto Maaikeet veel plezier! Ik heb ervaring met o.a. overgewicht, ondergewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, oncologie, COPD, maag-darmklachten en kindervoeding.

Ik vind het waardevol om mensen te kunnen helpen met mijn kennis en ervaring. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn advies persoonlijk en zo passend mogelijk is. Daarom luister ik goed naar jouw verhaal en samen kijken we welke aanpassingen in je voeding, beweging en leefstijl het beste bij je passen.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen en scholingen gevolgd, waaronder Emotie eten de baas en coachend begeleiden. Mijn passie is het begeleiden van kinderen (0 t/m 18 jaar). Daarom heb ik in 2022 de Post HBO cursus Kindervoeding & Kinderdiëtetiek afgerond.

Ik woon in Huissen en ga in mijn vrije tijd graag een stuk wandelen in het bos met mijn hondje. Verder houd ik van koken, fotografie, muziek, planten en zwemmen.

Zie ik je snel een keer in de praktijk?

 

Ghislaine (Joyce) van den Bos

Sinds midden 2022 mag ik mijzelf diëtist noemen en daar ben ik best trots op. Ik help je graag bij het verwezenlijken van je doelen, plannen en wensen op het gebied van voeding. Dit wil ik graag samen met jou doen in stappen die bij jou passen, met persoonlijke aandacht.
Want alleen op die manier kun je in beweging komen!

Tijdens mij opleiding heb ik ervaring op mogen doen in het ziekenhuis en in de eerstelijns diëtetiek.
Beide spreken mij erg aan. Ik heb nog geen specialisaties, maar genoeg kennis om op verschillende vlakken te kunnen helpen.

Ik woon in Arnhem, samen met mijn hondje Josefien. Er zijn ontzettend veel dingen die ik leuk vind om te doen. Bijna teveel.
Zo ben ik graag bezig met handwerk, in de tuin en verzorg ik graag mijn planten (ik heb een huis vol!). Maar het allerliefst nog, wandel ik door de bossen samen met Josefien.