Welkom op de website van onze diëtistenpraktijk!

Ik ben Lieke van Soest en sinds februari 2014 eigenaresse van diëtistenpraktijk Lieke van Soest, gevestigd te ‘s- Heerenberg, Varsseveld en Doetinchem.

_DSC0002[1]Begin 2011 heb ik de vierjarige opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn stages heb ik gevolgd in het ziekenhuis en daarna nog bij een vrijgevestigde diëtist. Hierdoor ben ik breed opgeleid en heb ik veel ervaring op gedaan met diverse ziektebeelden. Hiervoor heb ik de opleiding tot apothekersassistente gevolgd en afgerond aan het ROC RijnIJssel te Arnhem.  Als bijbaan heb ik tien jaar lang bij een groente- en fruitspeciaalzaak gewerkt in Varsseveld, hierdoor heb ik veel kennis van de vele soorten groenten en fruit die er zijn.

Mijn interesse voor voeding is al begonnen toen ik als 14-jarige begon bij de groente- en fruit speciaalzaak; dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Tijdens mijn opleiding tot apothekersassistente werd mijn interesse gewekt voor de relatie tussen gezondheid, medicijnen en voeding.  Hier wilde ik graag meer van weten, dus ben ik met de opleiding tot diëtist begonnen.

Na de studie ben ik gaan werken als apothekersassistente en diëtist. Ik heb ervaring met onder andere over- en ondergewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, kindervoeding  en COPD. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Na een aantal jaren is het tijd voor een nieuwe uitdaging, waar ik mijn passie voor voeding en leefstijl verder kan uitbreiden. Het werken met cliënten is uitdagend, afwisselend, leerzaam en geeft vaak veel voldoening.

Op dit moment woon ik in Nijmegen waar ik na mijn studie ben blijven wonen, mijn roots liggen echter in de Achterhoek. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, lezen, zwemmen, wandelen en leuke activiteiten ondernemen met vrienden en vriendinnen.

Door onze passie voor koken en voeding , zult u op de website ook regelmatig nieuwe heerlijke en verantwoorde recepten aantreffen.

Voeding, het blijft een veel besproken onderwerp!

Per januari 2019, tijd voor deze nieuwe topper!

 

Ik ben Maaike Lentjes en vanaf november 2018 kom ik Diëtistenpraktijk Lieke van Soest versterken.

In september 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding “Voeding & Diëtetiek” in Nijmegen. Deze opleiding heb ik gevolgd omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in het menselijk lichaam en welke invloed voeding hierop heeft. Daarnaast vind ik het erg waardevol

Foto Maaike

om mensen te kunnen helpen met mijn kennis. Ik heb de minor ‘Het Kind Centraal’ gevolgd en heb daardoor ook kennis over voeding bij kinderen. Daarna heb ik stage gelopen in een diëtistenpraktijk waarbij ik verschillende mensen heb behandeld met verschillende ziektebeelden.

Het is een uitdaging voor mij om mijn advies zo passend mogelijk te maken voor de cliënt. Daarom vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mij in te leven in jouw verhaal. Samen kijken we welke aanpassingen in de voeding, beweging en/of leefstijl het beste bij je passen. Niets moet, alles mag!

Ik woon in Huissen en ga in mijn vrije tijd graag een stuk wandelen in het bos met mijn hondje. Verder houd ik van koken, fotografie, muziek en zwemmen.