Welkom op de website van onze diëtistenpraktijk!


Mijn naam is Lieke van Soest en sinds februari 2014 eigenaresse van diëtistenpraktijk Lieke van Soest, gevestigd te ‘s- Heerenberg, Varsseveld en Doetinchem.

_DSC0002[1]Begin 2011 heb ik de vierjarige opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn stages heb ik gevolgd in het ziekenhuis en daarna nog bij een vrijgevestigde diëtist. Hierdoor ben ik breed opgeleid en heb ik veel ervaring op gedaan met diverse ziektebeelden. Hiervoor heb ik de opleiding tot apothekersassistente gevolgd en afgerond aan het ROC RijnIJssel te Arnhem.  Als bijbaan heb ik tien jaar lang bij een groente- en fruitspeciaalzaak gewerkt in Varsseveld, hierdoor heb ik veel kennis van de vele soorten groenten en fruit die er zijn.

Mijn interesse voor voeding is al begonnen toen ik als 14-jarige begon bij de groente- en fruit speciaalzaak; dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Tijdens mijn opleiding tot apothekersassistente werd mijn interesse gewekt voor de relatie tussen gezondheid, medicijnen en voeding.  Hier wilde ik graag meer van weten, dus ben ik met de opleiding tot diëtist begonnen.

Na de studie ben ik gaan werken als apothekersassistente en diëtist. Ik heb ervaring met onder andere over- en ondergewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, kindervoeding  en COPD. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, voor meer informatie kun je contact opnemen. Het werken met cliënten is uitdagend, afwisselend, leerzaam en geeft vaak veel voldoening.

Sinds 2020 ben ik gespecialiseerd in emotie eten en sinds 2022 ben ik ook onderdeel van het team ‘Emotie-eten de baas specialisten’!

Op dit moment woon ik in Nijmegen waar ik na mijn studie ben blijven wonen, mijn roots liggen echter in de Achterhoek. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, lezen, zwemmen, wielrennen, wandelen en leuke activiteiten ondernemen met vrienden en vriendinnen.

Door onze passie voor koken en voeding, zie je op de website ook regelmatig nieuwe heerlijke en verantwoorde recepten! 

Voeding, het blijft een veel besproken onderwerp!

Maaike Lentjes

In 2018 ben ik afgestuurd als diëtist in Nijmegen. Daarvoor heb ik een MBO opleiding tot dierenartsassistente afgerond. Hoewel ik gek ben op dieren was dit het toch niet voor mij. De opleiding tot diëtist ben ik gaan volgen omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in het menselijk lichaam en welke invloed voeding hierop heeft.

Eind 2018 ben ik bij Lieke in de praktijk komen werken. Tot op heden doe ik dit nog steeds mFoto Maaikeet veel plezier! Ik heb ervaring met o.a. overgewicht, ondergewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, oncologie, COPD, maag-darmklachten en kindervoeding.

Ik vind het waardevol om mensen te kunnen helpen met mijn kennis en ervaring. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn advies persoonlijk en zo passend mogelijk is. Daarom luister ik goed naar jouw verhaal en samen kijken we welke aanpassingen in je voeding, beweging en leefstijl het beste bij je passen.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen en scholingen gevolgd, waaronder Emotie eten de baas en coachend begeleiden. Mijn passie is het begeleiden van kinderen (0 t/m 18 jaar). Daarom heb ik in 2022 de Post HBO cursus Kindervoeding & Kinderdiëtetiek afgerond.

Ik woon in Huissen en ga in mijn vrije tijd graag een stuk wandelen in het bos met mijn hondje. Verder houd ik van koken, fotografie, muziek, planten en zwemmen.

Zie ik je snel een keer in de praktijk?