Stamppot boerenkool

Ingrediënten voor twee personen:

Benodigdheden 2 personen:

  • 450-500 gram geschilde aardappelen
  • 800-900 gram verse boerenkool of 450 gram boerenkool uit de diepvries
  • Scheut magere of halfvolle melk

Naar wens; uitgebakken magere spekjes of hamblokjes
Lekker erbij: casselerrib, magere rookworst, vegetarische rookworst, tartaar, filetlapje

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg de boerenkool toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen met de groenten in water in ongeveer 20 min. gaar. Probeer het zout zoveel mogelijk te beperken.
  2. Bak of verwarm het vlees volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen met de groenten af en maak hiervan een stamppot door middel van een scheut halfvolle melk.
  4. Eetsmakelijk! Lekker met groenten uit het zuur en piccalilly.