Spitskool/prei stamppot

Ingrediënten voor twee personen:

Benodigdheden 2 personen:

  • 400-500 g geschilde aardappelen
  • 600 g gesneden spitkool
  • 1 Dikke prie
  • Scheut halfvolle melk
  • Peper en zout naar smaak (probeer het zout zoveel mogelijk te beperken)

Lekker erbij: zalmfilet of een rundersaucijs

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes en de prei in stukken. Kook de aardappelen met de groenten in water in 20 min.gaar. Probeer het zout zoveel mogelijk te beperken.
  2. Bak de rundersaucijs of de zalmfilet in 1 eetlepel vloeibaar vet p.p. gaar’. De zalmfilet kan ook in folie bereid worden in de oven (10 minuten op 180 graden, evt. met wat citroen, dille en peper)
  3. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen met de groenten af en maak hiervan een stamppot door middel van een scheut halfvolle melk.