Ingrediënten voor 3 personen:
- 300 g mager rundergehakt/tartaar
- 750 g vers gesneden rode kool
- 600 g geschilde aardappelen
- 2 grote uien
- 0.5 bouillonblokje
- Tijm
- Snuf kaneel
- Peper
- Scheut halfvolle melk
- Beetje paneermeel/geraspte kaas 30+
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook deze in gelijke stukken in 20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bak het gehakt rul in het eigen vet, voeg het 0.5 bouillonblokje en de uien toe.
- Voeg hierna de rode kool toe en laat het geheel ca. 5 minuten iets gaar stoven.
- Breng het geheel op smaakt met peper, tijm en de kaneel
- Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen af en maak hiervan een puree door middel van een scheut halfvolle melk.
- Schep het rodekool mengsel in een ovenschaal en hierover heen de aardappelpuree.
- Naar wens een beetje paneermeel of geraspte kaas toevoegen
- Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven op 200 graden
Eet smakelijk!