Rode kool ovenschotel

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 300 g mager rundergehakt/tartaar
  • 750 g vers gesneden rode kool
  • 600 g geschilde aardappelen
  • 2 grote uien
  • 0.5 bouillonblokje
  • Tijm
  • Snuf kaneel
  • Peper
  • Scheut halfvolle melk
  • Beetje paneermeel/geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook deze in gelijke stukken in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Bak het gehakt rul in het eigen vet, voeg het 0.5 bouillonblokje en de uien toe.
  4. Voeg hierna de rode kool toe en laat het geheel ca. 5 minuten iets gaar stoven.
  5. Breng het geheel op smaakt met peper, tijm en de kaneel
  6. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen af en maak hiervan een puree door middel van een scheut halfvolle melk.
  7. Schep het rodekool mengsel in een ovenschaal en hierover heen de aardappelpuree.
  8. Naar wens een beetje paneermeel of geraspte kaas toevoegen
  9. Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven op 200 graden

Eet smakelijk!