Een lekkere soep, heerlijk als opkikker!
Ingrediënten voor twee personen:
- Stuk pompoen
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 4 dl groentebouillon
- 1 dunne prei
- 4 takjes bladselderij
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel zure room
Bereidingswijze:
- Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
- Maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.
Lekker met roggebrood met nagelkaas.
- 4 sneden roggebrood
- Friese nagelkaas, 20+
Voedingswaarden per persoon:
|
Recept |
Menu |
Energie |
130 kcal |
400 kcal |
Eiwit |
3 gram |
20 gram |
Koolhydraten |
8 gram |
40 gram |
Vet |
8 gram |
15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram |
5 gram |
Vezels |
4 gram |
10 gram |
Bron: Voedingscentrum.nl