Pompoensoep

Een lekkere soep, heerlijk als opkikker!

Ingrediënten voor twee personen:

  • Stuk pompoen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 dunne prei
  • 4 takjes bladselderij
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel zure room

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
  4. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  5. Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  7. Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
  8. Maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
  9. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  10. Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.

Lekker met roggebrood met nagelkaas.

  • 4 sneden roggebrood
  • Friese nagelkaas, 20+

Voedingswaarden per persoon:

 

Recept

Menu

 Energie

130 kcal

400 kcal

 Eiwit

3 gram

20 gram

 Koolhydraten

8 gram

40 gram

 Vet

8 gram

15 gram

 Verzadigd vet

2 gram

5 gram

 Vezels

4 gram

10 gram


Bron: Voedingscentrum.nl