Pompoensoep met een Marokkaans tintje

Pompoensoep met een Marokkaans tintje

Een drukke dag?  Maak deze heerlijke pompoensoep een dag van te voren en warm hem later op.

De soep je ook goed in porties invriezen en een andere keer gebruiken. Een stukje naanbrood erbij en klaar!

 

Ingrediënten voor twee personen:

Benodigdheden 2 personen:

  • 1 fles pompoen ( ruim 1 kg)
  • 1 ui
  • 200 gr kikkererwten of linzen (uit blik of pot)
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl ras el hanout
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

–  staafmixer

– soeppan

Lekker om erbij te eten stuk naanbrood of snee volkoren brood

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen, aardappel en de wortel en snij dit allemaal in blokjes. De pompoen mag in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
  2. Snipper de ui en fruit deze aan met wat olie in de soeppan
  3. Voeg aan de ui de komijn, laurier en 1 tl ras el hanout en een flinke snuf peper toe. Bak dit lichtjes aan in de pan.
  4. Voeg vervolgens aan het mengels de pompoen, aardappel en wortel toe
  5. Blus dit alles af met de groentebouillon
  6. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen (zachtjes doorkoken)
  7. De kikkererwten kun je in de tussentijd afspoelen met koud water en laten uitlekken in het vergiet
  8. Hak de kikkererwten groef in stukken
  9. Na ongeveer 20 tot 25 minuten kan het laurierblad uit de soep
  10. Zet de staafmixer in de pan en mix de soep mooi glad
  11. Voeg als laatste nog de kikkererwten en naar smaak 1 tl Ras el Hanout en eventueel peper of zout toe.

Serveer de soep warm met een stuk naanbrood en een lepeltje creme fraiche light. Eetsmakelijk!13392663_1729692210641845_1697045361_n