Ingrediënten voor twee personen:
Benodigdheden 2 personen:
- 150 g quinoa
- 2 el pijnboompitten
- 1 rode ui/kleine prei
- 300 gram div. soorten groenten gesneden
- 2 el olijfolie
- 200 gram kipfilet
- 350 gram verse spinazie
- 2 el krenten of rozijnen
In plaats van quinoa kunt u ook zilvervliesrijst gebruiken
Bereidingswijze:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord of keukenrol.
-
Snipper de ui en snijd de groenten in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en groenten 10 min. Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.
- Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.