Pasta zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor twee personen:

Hoofdmaaltijd

  • 150 gram volkorenmacaroni of spaghetti
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gram mager rundergehakt (max. 10% vet) of tartaargehakt
  • 400 gram gesneden groenten (voor het gemak kun je gebruik maken van Italiaanse roerbakgroenten)
  • Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
  • Peper en zout naar wens
  • 2 eetlepels 30+ kaas

Bereidingswijze:

  • Pel de ui en snipper deze in stukjes
  • Verwarm de pan en bak hierin het gehakt rul
  • Bak de tomatenpuree, de ui en de knoflook 5 minuten mee
  • Voeg de groenten en de gepelde tomaten toe en breng de saus aan de kook. Voeg de Italiaanse kruiden en wat peper toe. Laat geheel pruttelen op een laag vuur.
  • Breng voldoende water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de saus indien nodig nog op smaak met wat extra kruiden of peper. Probeer de hoeveelheid zout te beperken.
  • Serveer de pasta en de saus met 1 eetlepel 30+ kaas per persoon
  • Eet smakelijk!
  • Variatietips: een heerlijke combinatie met rucola