Ingrediënten voor twee personen:
Hoofdmaaltijd
- 150 gram volkorenmacaroni of spaghetti
- 1 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomaten zonder zout
- 1-2 eetlepels tomatenpuree
- 150 gram mager rundergehakt (max. 10% vet) of tartaargehakt
- 400 gram gesneden groenten (voor het gemak kun je gebruik maken van Italiaanse roerbakgroenten)
- Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
- Peper en zout naar wens
- 2 eetlepels 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snipper deze in stukjes
- Verwarm de pan en bak hierin het gehakt rul
- Bak de tomatenpuree, de ui en de knoflook 5 minuten mee
- Voeg de groenten en de gepelde tomaten toe en breng de saus aan de kook. Voeg de Italiaanse kruiden en wat peper toe. Laat geheel pruttelen op een laag vuur.
- Breng voldoende water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de saus indien nodig nog op smaak met wat extra kruiden of peper. Probeer de hoeveelheid zout te beperken.
- Serveer de pasta en de saus met 1 eetlepel 30+ kaas per persoon
- Eet smakelijk!
- Variatietips: een heerlijke combinatie met rucola