Eens een keer wat nieuws proberen maar wel met mooie seizoensproducten? Probeer de pompoen stoofschotel eens met meergranen rijst en bonen.
Ingrediënten voor twee personen:
Benodigdheden 2 personen:
- 1 fles pompoen ( ruim 1 kg)
- 2 rode uien
- 400 gr. chilibonen of kidneybonen
- 275 – 300 gr meergranen- of zilvervlies rijst
- 25 gr bieslook
- 3 el gedroogde cranberry’s
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
- 4 el zonnebloem olie
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
– ovenschaal
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snipper de uien en snijd de bieslook fijn.
- Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry’s, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
- Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.
-
Variatietip:
Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.
Eetsmakelijk!