Zelfgemaakt, en daarom lekker gezond!
Ingrediënten voor twee personen:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundertartaar
- 200 gram roerbakgroente
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Oregano
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eetlepels bloem
- 3 dl groentebouillon
- Ca. 100 gram lasagnevellen
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 100 gram cottage cheese
Bereidingswijze:
- Maak de ui en de knoflook schoon snijd dit klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de tartaar mee gaar en rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper, weinig zout en oregano.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Verwarm de margarine.
- Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
- Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
- Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
- Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
- Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
- Meng de geraspte kaas met de cottage cheese en verdeel dit over de saus.
- Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon:
|
Recept |
Energie |
655 kcal |
Eiwit |
40 gram |
Koolhydraten |
60 gram |
Vet |
25 gram |
Verzadigd vet |
8 gram |
Vezels |
6 gram |
Bron: Voedingscentrum.nl