Eens wat anders met een Hollandse klassieker ; Boerenkool met pompoenpuree (koolhydraat beperkt)

Eens wat anders met een Hollandse klassieker ; Boerenkool met pompoenpuree (koolhydraat beperkt)

Koolhydraat arm dieet?  Eet eens deze variant op de Hollandse boerenkool stamppot. De aardappel wordt vervangen door de pompoen. 

Ingrediënten voor twee personen:

Benodigdheden 2 personen:

  • 400 gr. boerenkool
  • 1 kg. pompoen
  • 125 gr.  (magere) spekjes
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el creme fraiche light
  • Peper – snufje
  • Zout – snufje

Bereidingswijze:

  1. Was de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten
  2. Snij de pompoen in grove stukken, je hoeft de pompoen niet te schillen
  3. Leg de stukken pompoen in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat
  4. Voeg een snufje zout toe
  5. Leg de boerenkool er bovenop (heb je verse boerenkool, snij de boerenkool dan eerst fijn)
  6. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan
  7. Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken
  8. Bak ondertussen de spekjes knapperig
  9. Giet de pompoen met boerenkool af, voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe
  10. Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot
  11. Roer de spekjes door de stamppot

Hmm.. Lekker Hollands! Maar dan net even anders

Eetsmakelijk