Koolhydraat arm dieet? Eet eens deze variant op de Hollandse boerenkool stamppot. De aardappel wordt vervangen door de pompoen.
Ingrediënten voor twee personen:
Benodigdheden 2 personen:
- 400 gr. boerenkool
- 1 kg. pompoen
- 125 gr. (magere) spekjes
- 1 tl nootmuskaat
- 2 el creme fraiche light
- Peper – snufje
- Zout – snufje
Bereidingswijze:
- Was de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten
- Snij de pompoen in grove stukken, je hoeft de pompoen niet te schillen
- Leg de stukken pompoen in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat
- Voeg een snufje zout toe
- Leg de boerenkool er bovenop (heb je verse boerenkool, snij de boerenkool dan eerst fijn)
- Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan
- Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken
- Bak ondertussen de spekjes knapperig
- Giet de pompoen met boerenkool af, voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe
- Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot
- Roer de spekjes door de stamppot
Hmm.. Lekker Hollands! Maar dan net even anders
Eetsmakelijk