Maaltijdsalade – peulvruchten & tonijn

Maaltijdsalade – peulvruchten & tonijn

Ingrediënten voor twee personen:

Hoofdmaaltijd

1 kleine pot of blikje witte bonen 1 blikje zwarte bonen ½ (rode) ui 500 gram rauwkost (wortel, tomaat, komkommer, rode puntpaprika) 5 olijven zonder pit 1 blikje tonijn op water (naturel)

Dressing: 3 takjes peterselie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olie 1 theelepel mosterd 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd) of 1 el verse kruiden

Bereiding

  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  • Snijd de ui heel fijn.
  • Was de peterselie en knip het kruid klein.
  • Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de Italiaanse kruide en peper.
  • Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
  • Was alle groenten en snijd deze in stukjes
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  • Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.