
Ingrediënten voor twee personen:
Hoofdmaaltijd
1 kleine pot of blikje witte bonen 1 blikje zwarte bonen ½ (rode) ui 500 gram rauwkost (wortel, tomaat, komkommer, rode puntpaprika) 5 olijven zonder pit 1 blikje tonijn op water (naturel)
Dressing: 3 takjes peterselie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olie 1 theelepel mosterd 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd) of 1 el verse kruiden
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de peterselie en knip het kruid klein.
- Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de Italiaanse kruide en peper.
- Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
- Was alle groenten en snijd deze in stukjes
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.