Ingrediënten voor twee personen:
2 personen – hoofdmaaltijd
- 250 gram bleekselderij
- 250 gram wortel
- 2 eetlepels olie
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 400 ml bouillon met minder zout
- 265 gram linzen (uitlek gewicht)
- 265 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
- Peterselie, bieslook
- Peper
- Evt. een scheutje rode wijn
- Ter garnering: 40 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Maak de ui en knoflook schoon en snipper.
- Was de bleekselderij en de wortels – snijd ze in boogjes en stukjes.
- Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze desgewenst af.
- Verhit de olie in een pan. Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij op een laag vuur.
- Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
- Als de soep in de soepkom zit, strooi dan de kaas erover heen
- Eet smakelijk!