Gevulde vegetarische soep met peulvruchten

Gevulde vegetarische soep met peulvruchten

Ingrediënten voor twee personen:

2 personen – hoofdmaaltijd

  • 250 gram bleekselderij
  • 250 gram wortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 400 ml bouillon met minder zout
  • 265 gram linzen (uitlek gewicht)
  • 265 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
  • Peterselie, bieslook
  • Peper
  • Evt. een scheutje rode wijn
  • Ter garnering: 40 gram geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze:

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper.
  • Was de bleekselderij en de wortels – snijd ze in boogjes en stukjes.
  • Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze desgewenst af.
  • Verhit de olie in een pan. Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij op een laag vuur.
  • Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  • Als de soep in de soepkom zit, strooi dan de kaas erover heen
  • Eet smakelijk!