Gecombineerde leefstijlinterventie Slimmer

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering voor de langere termijn.

Wat houdt meedoen in?
Je krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist, een beweegprofessional en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist
Je bezoekt de diëtist in het eerste half jaar minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag de partner meekomen. De diëtist houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden en geeft een advies op maat.

De beweegprofessional (oefen- of fysiotherapeut)
Je volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. Je begint rustig en bouwt het geleidelijk op, dit is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden.

De beweegmakelaar
Na een tijdje maak je kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. Dit is iemand die je ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij je in de buurt.

De leefstijlcoach
De leefstijlcoach ondersteunt je om het gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele consulten.

Meedoen gaat als volgt:
• Meld je aan bij de huisartsenpraktijk, deze verzorgt de verwijzing naar het GLI Team.
• Je wordt uitgebreid geïnformeerd en je besluit daarna om wel of niet mee te doen.
• Je wordt vervolgens doorverwezen naar het GLI team.

Kosten
De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering als daarmee een contract is afgesloten.

Slimmer team Bergh
Loes Heuves – oefentherapeut, leefstijlcoach en casemanager
Ansley Chung – fysiotherapeut
Maaike Lentjes – diëtist-leefstijlcoach
Ghislaine van den Bos – diëtist
Lieke van Soest – diëtist-leefstijlcoach

 

Algemene voorwaarden

Voor zover de voorwaarden van de zorgverzekeraar niet van kracht zijn, gelden de algemene voorwaarden van Diëtistenpraktijk Lieke van Soest. Klik HIER voor  de algemene voorwaarden openen.

 

Privacy verklaring

In de privacyverklaring kunt u zien hoe de praktijk voldoet aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking), klik HIER voor de privacy verklaring.